Last update on 18/09/2023 by Steffen Fonvig

Affiliate marketing har eksistert i mange år og er som nevnt, en måte for personer og bedrifter med et publikum at tjene penge online på og det er for bedrifter med et ønske om flere kunder, salg og leder at skaffe seg dette på – Det er altså en markedsførings- og inntjeningsmetode avhengig av hvilket perspektiv man ser det fra.

Affiliate marketing blir ofte forvekslet med pyramidespill (MLM; Multi-Level Marketing) hvilket er synd, da det absolutt ikke er sant og jeg tror årsaken til dette er at mange av dem som begynner med affiliate marketing som publisher for at tjene penge, spammer og overfylt internett, sosiale medier og fora med tilknyttede lenker som kan være særdeles irriterende fra andre.

Affiliate marketing som inntjeningskilde benyttes av store som små bedrifter og privatpersoner. Mange influensers på de sosiale medier som Instagram benytter seg av denne metoden, blant annet den velkjente Instagrammer Anders Hemmingsen benytter seg av denne inntastingsmetoden og ser man på nyhetsbyråer som Ekstra Bladet, så er også affiliate marketing i sponsede artikler noe som hyppig blir brukt for at tjene litt ekstra.

Innenfor affiliate marketing er der 3 forbindelsesledd (noen gange 4, hvis man benytter et tilknyttet nettverk) og disse er:

  • Publisheren
  • Annonsøren
  • Forbrukeren
  • Nettverket

Som nevnt, så er der kun behov for 3 forbindelsesledd i affiliate marketing, men da mange virksomheter ikke gidder at utarbeide deres eget tilknyttede program, så benytter de sig af et tilknyttet nettverk til at stå for den tekniske og ikke minst få hjelp til både at komme i gang og få deres tilknyttede program spredt ut til flest mulige forlag.

Vår erfaring med affiliate markedsføring

Et av våre fokusområder i Fonvig Group er leadgenerering og passive inntekter, faktisk er det dette vi i Fonvig Group tjener mest penger på. Vi har derfor mye erfaring når det kommer til affiliate markedsføring. Fonvig Group startet med affiliate markedsføring allerede i 2016, hvor den personlige bloggen til gründeren og gründeren bak Fonvig Group, Steffen Fonvig skrev artikler og guider for entreprenørskap som inneholdt affiliatemateriale. Siden høsten 2021 har vi i Fonvig Group primært fokusert på våre affiliate partnerskap og forretningsmodell. I dag er det derfor dette vi bruker mesteparten av arbeidskapasiteten på.

Vår kunnskap og erfaring med affiliate markedsføring er god, vi mener at affiliate markedsføring for privatpersoner, influencere og lignende, er en fin måte å tjene penger på og det er ikke minst en virkelig god markedsføringsmetode for bedrifter, da de slipper å betale for alt annet enn resultatene deres affiliatepartnere genererer.

Slik tjener vi penger med affiliate markedsføring

Affiliate marketing er en av de tre tjenestene som Fonvig Group beveger seg innenfor og det er området vi bruker mest tid og energi.

Hos Fonvig Group har vi valgt å jobbe med nettsideprogrammet WordPress for å lage unike nettsider og merkevarer som omhandler ett eller flere tema.

Et godt eksempel kan være vår populære sammenligningstjeneste og side Collatio.no som tar for seg alt til hjemmet. Her har vi skrevet en artikkel om de mange mobilselskapene og abonnementene med ubegrenset data inkludert, denne artikkelen har vi sørget for å optimalisere for Google, slik at den kommer høyt opp i søkeresultatet på Google når noen søker på “mobilabonnement med fri data” eller “mobilabonnement med ubegrenset data” og lignende søk.

Når en besøkende (forbruker) går inn på vår nettside Collatio.no på artikkelen om “mobilabonnement med fri data” og deretter klikker på en av våre affiliate(partner)-lenker og kjøper et abonnement fra et av mobilselskapene, vil vi motta en fast eller prosentbasert provisjon.

Så enkelt er det.