Last update on 18/09/2023 by Steffen Fonvig

Mange bedrifter syns det er krevende å bli god på nett, men slik trenger det ikke være. For å gjøre det litt enklere har vi samlet noen gode tips til hva du bør tenke på for at din bedrift skal bli god på nett. 

Start med din visjon for bedriften 

Det første du bør ha en klar formening om, er hva visjonen for bedriften din er. Hva ønsker du egentlig å oppnå med bedriften din? Mange selskaper vi har snakket med har en klar visjon om at de ønsker å tjene penger, men når vi stiller spørsmål om hvordan de har til hensikt å oppnå dette målet blir det ofte helt stille. 

Tenk derfor godt gjennom hva dere ønsker å oppnå med selskapet deres, og deretter utform noen klare planer for hvordan dette skal oppnås. Det kan også være nyttig å lage noen tidsrammer slik at man kan følge ferden mot målet, samt endre strategi dersom man ser at det ikke fungerer som ønsket. 

Har du en god nettside?

En god nettside kan være en av de viktigste virkemidlene en bedrift har for å tiltrekke seg nye kunder, men mange vet ikke hva de bør se etter. Her kan en side som nettsidelab.no være et godt utgangspunkt. 

Her vil du finne en rekke nyttige verktøy, anmeldelser og ikke minst få gode tips til hvordan du kan få mest mulig ut av din nettside – og det beste av alt er at alle løsningene er tilrettelagt for nybegynnere, noe som betyr at du ikke trenger omfattende forkunnskaper om CSS, HTML eller andre tekniske språk. 

Fordelen med disse verktøyene er at du enkelt kan tilpasse nettsiden din til det stadiet bedriften befinner seg i. Du kan nedre innhold, legge til en nettbutikk eller lansere nye funksjoner, helt uten at du må hyre inn kostbare webdesignere til å gjøre jobben for deg. Ikke minst vil dette gjøre det enklere å publisere relevant innhold som passer inn i en SEO strategi for bedriften. 

Bli kjent med målgruppen din

Når det kommer til synlighet og markedsføring på nett er det viktig å ha gode kjennskaper til kundegruppen sin. Grunnen til dette er at man kan skreddersy markedsføringen til å nå ut til en helt spesifikk gruppe. Dette kan kanskje høres krevende ut, men i de fleste tilfeller vil det gjøre at man får langt bedre konvertering av kampanjene sine. 

Ved å nå ut til den mest relevante målgruppen kan man nemlig skreddersy innholdet i kampanjen bedre, dette vil føre til at de som mottar din kampanje faktisk finner innholdet interessant. Imidlertid krever det også mer arbeid fra deg ved at man må identifisere de aktuelle målgruppene. 

Du bør også undersøke hvilke plattformer som er best egnet for å nå frem til de aktuelle målgruppene du ønsker å nå ut til. Her kan det i mange tilfeller være aktuelt å bruke sosiale medier som også er langt billigere enn eksempelvis Google Adsense eller annonser i tradisjonelle medier som avis, TV og radio. 

Analyserer konkurrentene dine

De aller fleste bedrifter i Norge befinner seg i en bransje som er konkurranseutsatt. Dette gjelder også på nett, men her er det mye nyttig informasjon du kan hente ut selv. Fordelen med tilstedeværelse på nett er nettopp det at informasjonen er tilgjengelig for alle som ønsker å finne den. Dette gir en uvurderlig mulighet til å analysere konkurrentene dine ved å se hva de tilbyr, hvordan de markedsfører seg og hvilke produkter de forsøker å selge. 

Ved å aktivt analysere hva konkurrenter driver med, kan du sørge for at prisene deres er konkurransedyktige, iverksette tilsvar i form av markedsføringskampanjer og vurdere nye produkter. 

Vi anbefaler også at man benytter denne kunnskapen til å vurdere potensielle trusler fra nye bedrifter i markedet. Det vil derfor lønne seg å følge med på hva som skjer i markedet og se på nye produkter som lanseres av både nye, og etablerte konkurrenter. På denne måten kan du gjøre de nødvendige tilpasningene i egen strategi og allokere budsjetter der det er nødvendig. 

Konklusjon

Det er liten tvil om at tilstedeværelse på nett er en viktig del av det å drive en virksomhet i dag, men det kommer også med flere fordeler. Du kan bruke informasjon som er tilgjengelig på nett til å analysere konkurrenter, skreddersy egne markedsføringskampanjer og ikke minst vurdere muligheten for nye produkter. Du vil også kunne bruke de ulike verktøyene som finnes innen digital markedsføring og en god nettside til å optimalisere utbyttet som bedriften får av sin tilstedeværelse.