Last update on 18/09/2023 by Steffen Fonvig

Det kan være mange grunner til at man ønsker å spe på inntekten sin, men de færreste vet hvor man skal begynne. Her har internett åpnet opp for en rekke muligheter for deg som er villig til å legge ned arbeidet. Det finnes nemlig en rekke enkle måter å tjene penger på nett, noe som betyr at du kan bygge din egen virksomhet, eller bare en liten passiv inntekt på siden ved hjelp av noen enkle tastetrykk. 

Når dette er sagt vil du i de fleste tilfeller trenge en nettside – og det er nettopp her de fleste gir opp. Mange tror nemlig det er vanskelig å lage sin egen nettside, men det trenger det absolutt ikke være! Nå som vi vet at en nettside ikke trenger være komplisert å lage, la oss se nærmere på fem metoder du kan bruke for å tjene noen ekstra kroner på nett. 

1. Starte din egen nettbutikk

Kanskje du er finger nyttig og lager noe som kan selges på nett? eller kanskje du bare vil åpne en nettbutikk for å selge noe du interesserer deg for? En nettbutikk kan være en spennende mulighet for deg som ønsker å tjene noen ekstra kroner på nett, og det trenger absolutt ikke være vanskelig å sette det opp.

Det finnes nemlig en rekke gode plattformer som lar deg utforme din egen nettbutikk ved hjelp av templates, så kan du fokusere på noe annet enn webdesign. Her kan du teste ut forskjellige produkter og enten selge selvproduserte varer, eller velge å importere noe som kan selges på nett. Uansett er dette en svært skalerbar mulighet som kan startes fra hjemme på kjøkkenbenken. 

2. Tjen penger på blogging

Blogging er kanskje en av de enkleste måtene å tjene penger på nett, men det er mange som bare trekker på skuldrene når vi trekker frem denne muligheten. Det å tjene penger på blogging trenger nemlig ikke bety at du må lansere din egen blogg og ta opp kampen med influenserne i Se&Hør. Det finnes millioner av blogger som allerede er lønnsomme, men som trenger innhold de kan tilby sine lesere. 

Så dersom du sitter på noe nyttig kunnskap om et tema kan det å bli skribent for en blogg være en svært lukrativ virksomhet. Her anbefaler vi at man gjør litt undersøkelser, finner frem til noen attraktive blogger og tar kontakt med redaktøren. Det kan også lønne seg å skrive noen eksempler på artikler du kan lage for bloggen, så de kan få en bedre forståelse for hva du kan bidra med. 

3. Kjøp og selg domenenavn 

De færreste vet dette, men kjøp og salg av domenenavn kan faktisk være en god måte å tjene penger på. Her lønner det seg å følge med på auksjoner for domenenavn (eksempelvis hos GoDaddy), samt se på de daglige listene som publiseres over domenenavn som holder på å gå ut på dato. Vi sier ikke at du kommer til å bli rik i en fei, men dersom du snapper opp noen gode navn, er det stor sannsynlighet for at noen er villig til å betale en premium for å sikre seg rettighetene dine. 

4. Bruk Google AdSense annonser 

Du har garantert lagt merke til dem før, men Google AdSense er det største rubrikk nettverket for reklame på nett. Det mange ikke vet er at du kan tjene penger både på plassering av slike annonser på dine nettsider, samt på å tilby deg å følge opp annonser for andre. Det kan være svært attraktivt å være AdSense manager for ulike virksomheter ved at man hjelper til å finne nyttige nøkkelord, legger inn auksjoner for de beste plassene og ikke minst følger opp prestasjonen til ulike kampanjer. Det beste av alt er at du relativt enkelt kan få sertifisering på dette fra Google og begynne din virksomhet i dag. 

5. E-post markedsføring 

Sist, men ikke minst kan du prøve deg på e-post markedsføring. Her vil du riktignok måtte bygge deg opp en følgerskare, men når du først har fått noen følgere kan det være svært lukrativt å drive med denne typen markedsføring. Mange kjøpe rseg tilgang til slike nyhetsbrev for å lære noe nyttig, eller motta ulike artikler og rapporter. Dette kan være spesielt attraktivt dersom du har gode kunnskaper om et emne som andre kan være villig til å betale for å lære mer om. En god plattform her vil være Substack, men også Mailchimp kan fungere for deg som vil prøve å lage ditt eget nettverk for e-post markedsføring.