Last update on 18/09/2023 by Steffen Fonvig

Finn de beste WordPress-temaene, malene og designene på markedet akkurat nå og lag en unik nettside på kort tid!

WordPress er uten tvil det beste og mest anerkjente CMS (content management system) i hele verden. Med mer enn +400 millioner aktive WordPress installasjoner og nettsider verden over har de absolutt satt sin posisjon i markedet og det er ikke uforståelig for oss som jobber med WordPress.

WordPress er et fantastisk verktøy og CMS for å utvikle profesjonelle nettsider som ikke krever utdannelse innen webutvikling eller design, faktisk kan hvem som helst lage en nettside i WordPress og med riktig WordPress-tema kan du også lage din egen og første nettside på få timer.

Innholdsfortegnelse

 • Hva er et WordPress-tema?
 • De +10 beste WordPress-temaene og -malene i 2022
 • Avada – Det beste WordPress-temaet i 2022
 • Hvilket WordPress-tema bør jeg velge?
 • Hvilke WordPress-temaer er best?
 • Hvor finner jeg gratis WordPress-temaer?
 • Enkel måte å få en responsiv nettside i WordPress
 • Unngå feilen med å velge gratis WordPress-temaer
 • Spørsmål og kilder

Hvad er et WordPress theme/tema?

Som en ny WordPress udvikler kan det hele virke ganske forvirrende, men frygt ej – WordPress og andre content management systemer er faktisk den enkleste og hurtigste måde at lave sin egen hjemmeside på og du sparer både tid, penge og energi når du vælger et CMS som WordPress til at udvikle hjemmesider i, fremfor at kode i HTML eller andre kodesprog fra bunden.

Et WordPress tema er en særdeles nyttig og sparsommelig metode at bygge hjemmesider på i WordPress, du kan sige det er en skabelon du installere ovenpå din WordPress installation og får en lang række funktioner, muligheder og design på den tid det tager at installere og aktivere temaet på, hvilket er få minutter.

Introduktion

Et WordPress tema er en serie af filer (grafik, typografiark og kode) som lægges ind i din WordPress-installationsfil og dermed skaber en mere præsentabel og funktionel hjemmeside. MEN! Det er ikke bare for den besøgende på din hjemmeside at det hele er fantastisk, faktisk tilbyder mange WordPress temaer som eksempelvis Avada og Flatsome også et helt nyt interface i back-end (der du laver hjemmesiden).

Med andre ord, der kommer flere og nye værktøjskolonner når du er logget ind på din WordPress-hjemmeside og du har mulighed for at ændre mange flere ting, meget enklere – Altså uden at kode. Du får lynhurtigt adgang til indstillinger og funktioner som du kan aktivere eller de-aktivere på din hjemmeside, helt enkelt.

Dette gør processen i at udarbejde den perfekte hjemmeside meget enklere og hurtigere, specielt for dem som ikke er så IT-kyndige.

I tillæg til ovenstående, så kommer mange WordPress temaer også med en lang række forprogrammeret skabeloner og designs, eksempelvis har WordPress temaet Avada mere end +70 forskellige skabeloner som du kan installere efter du har købt, installeret og aktiveret temaet. Her kan du på få sekunder få en hjemmeside som er tilrettet en håndværker, bager eller frisør – Da de allerede har udviklet design, funktionalitet og ikke mindst lavet alle sider og undersider som er oplagt for den specifikke hjemmeside, det eneste du skal gøre, er at ændre- og tilføje den tekst på dansk som du ønsker, også har du en færdig og flot hjemmeside.

Gratis vs. Betalt WordPress tema

Der er stor debat og snak omkring det om det kan betale sig at købe et WordPress tema fremfor at vælge et af de mange gratis skabeloner som findes derude og som WordPress selv har udviklet, men spørger du mig som har arbejdet med WordPress i mere end +10 år og har lavet mere end +100 WordPress hjemmesider, så er et betalt (premium) WordPress tema det eneste rigtige. Det sparer dig for så meget tid og energi, da det hele bliver så meget lettere, så medmindre du er skarp til at kode eller har intentioner om dette, så kan det simpelthen ikke betale sig at vælge et gratis WordPress tema, da burde du hellere gå for et betalt (premium).

Det er lidt ligesom et webhotel, det er ikke det sted du ønsker at spare flest penge, da det har en stor værdi for din hjemmeside og hvis du eksempelvis skal drive en affiliate-side eller du ønsker at lave din egen webshop som sælger produkter, så er det ganske vigtigt at dele hele ser fantastisk og professionelt ud, så lad være med at spare penge her er min anbefaling.

Her kan du finde alle de bedste WordPress temaer

WordPress temaer kan købes mange forskellige steder, du kan eksempelvis købe dem direkte hos dem som udvikler dem, men hvis du gerne vil vindue-shoppe lidt og se nogle forhåndsvisninger på hvordan de forskellige WordPress temaer og skabeloner kan se ud, så er det ét sted som har de fleste temaer og det er Themeforest.

Themeforest er stedet hvor alle WordPress-tema og plugin udviklere lægger deres arbejde ud og er samtidig en markedsplads for dem som udvikler WordPress-hjemmesider. På ThemeForest finder du intet mindre end +51.000 forskellige WordPress temaer og skabeloner som du kan købe og installere på din WordPress hjemmeside.

Gå til ThemeForest

De +10 beste wordpress-temaene i 2022
Det kan være vanskelig å si hvilket tema som er best og hvilket som er bedre enn andre, da det er mange parametere som teller, personlig har jeg stort sett brukt Avada og gjør den dag i dag. Nettstedet mitt som du besøker nå er utviklet i WordPress-temaet Avada, og det samme er mange av mine andre nettsteder i WordPress.

Men som tidligere nevnt, er ThemeForest stedet for å finne de beste WordPress-temaene og her har de en seksjon med de mest populære og bestselgende temaene over hele verden, og det er fra dette jeg har satt sammen listen min over de +10 beste WordPress-temaene i 2022 og morsomt nok, da er Avada nr. 1 som du sikkert ser og dette er ikke uten grunn.

 • Avada
 • The7
 • Flatsome
 • Bridge
 • Betheme
 • Porto
 • Enfold
 • Salient
 • Newspaper
 • Uncode

Du finner alle de ovennevnte og mange flere temaer på ThemeForest og kan se og prøve de mange malene og temaene som er tilgjengelige med dem. De fleste om ikke alle temaer på ThemeForest har en forhåndsvisningsfunksjon der du kan se hvordan temaet og malen virkelig ser ut før du kjøper det.

Avada – Det bedste WordPress tema i 2022

Spørger du mig, så er Avada uden tvivl det bedste WordPress temaer nogensinde og ser du inde på ThemeForest så er Avada det bedst-sælgende tema både i år og 7 år tilbage. Dette alene burde være et stærkt nok signal om at WordPress temaet Avada er det bedste på markedet nu og i morgen.

Det faktum at de kontinuerligt har formået at ligge #1 på ThemeForest over bedst-sælgende er ganske imponerende og dette er netop én af de mange faktorer du burde se efter når du skal vælge et WordPress, nemlig at det opdateres og holdes vedlige.

Mange udviklere dropper nemlig deres projekt (tema) hvis det ikke får nok salg, da det simpelthen ikke kan betale sig at holde i live og videreudvikle på – Men med Avada kan du være sikker på at udviklingen og vedligeholdelsen forsætter, da de år og år ligger nummer 1 på salg.

Køb WordPress temaet Avada her

Hvilket WordPress theme skal jeg vælge?

WordPress temaer er lidt som religion og når du først har valgt ét at betro dig til og blive kendt med, så vil du altså være det tro. Men det at vælge det rette og første WordPress tema kan være svært og den bedste måde at finde det som passer dig bedst på er ved at prøve nogle forskellige. Personligt anbefaler jeg det tema som jeg selv bruger, nemlig Avada.

Men uanset hvad, så hvis du bevæger dig til ThemeForest og vælger ”popular items” – Så er du med garanti sikret at finde et WordPress tema som fungerer og er godt, da det er baseret på vurderinger og antal salg og de mange WordPress temaer på ThemeForest havde ikke fået de salgstal og anmeldelser hvis de ikke bare fungerede.

Hvilke WordPress themeer bedst?

De bedste WordPress temaer er de som leverer et flot design, høj funktionalitet, er brugervenlige og lette at redigere samt har en høj hastighed for den besøgende.

Specielt hastighed på indlæsning er vigtigt, selvom du med hastighedsoptimerings-plugins kan optimere hastigheden på indlæsningen af din hjemmeside markant. Dette er noget man burde gøre uanset hvor hurtigt og godt en WordPress tema er.

Hvor finder man gratis WordPress themes?

WordPress temaer som er gratis kan findes både inde i WordPress back-end delen og på

Dette er temaer og skabeloner som ikke koster noget, men de fleste af dem er udviklet i større grad, således de giver dig en fristelse til at købe Premium-versionen af dem også er du lige stillet som hvis du havde valgt et Premium (betalt) WordPress tema fra start, så som jeg tidligere nævnte, så vælg et Premium (betalt) WordPress tema fra ThemeForest fremfor at gå for et gratis tema.

Enkel måde at få en responsiv hjemmeside i WordPress
Et professionelt og premium (betalt) WordPress tema er den hurtigste, bedste og letteste måde at skabe en professionel hjemmeside på uden at bruge tusindvis af kroner på en ekstern webudvikler eller på et webbureau og det kræver ikke de store kundskaber eller erfaring indenfor webudvikling.

Mange (næsten alle) nye og opdaterede WordPress temaer er responsive, hvilket betyder at de tilpasser den skærm som benyttes til at tilgå hjemmesiden på, så uafhængig om den besøgende benytter sig af en PC eller mobil enhed, så tilpasses indholdet skærmen og hjemmesiden præsenteres på en pæn og ikke mindst funktionel måde.

Undgå fejlen ved at vælge gratis WordPress temaer
WordPress temaer behøver ikke at koste noget, faktisk findes der tusindvis af gratis WordPress temaer online og mange af dem er udviklet af skaberne bag CMS’et WordPress selv. Du kan finde de mange gratis WordPress temaer på WordPress’ hjemmeside under ”themes” og teste dem ud.

Men som tidligere nævnt, så anbefaler jeg dig at vælge ét WordPress tema og blive kendt med dette, fremfor at blive kendt med et gratis tema hvor du er begrænset og ikke får det samme ud af det, som du måske havde ønsket.

Det er meget nemmere og hurtigere at lære WordPress udvikling med det rette tema i stedet for at hoppe fra tema til tema og dermed skulle starte på nyt igen og igen, som jeg desværre selv har gjort alt for mange gange og dermed spildt en masse tid og energi.